İki gün sürecek olan çalıştayın açılış konuşmasını Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Ayla Keçeci yaptı. Keçeci, klinik uygulamaların ortamların, öğrencilerin özgüven kazanması açısından önemli olduğunu belirterek, “Klinik deneyim, hemşirelik öğrencileri için son derece önemli olup, teoriyi uygulamaya aktarma ve öğrencilikten profesyonelliğe geçme fırsatı veren bir eğitim sürecidir. Klinik uygulamalar aynı zamanda öğrencilerin hasta ile iletişim kurarak hemşireliğe özel profesyonel bilgi ve becerileri kullanma geliştirme, doğru karar verme, problem çözme, kendini anlama yeteneklerinin gelişmesine olanak sağlamaktadır. Bundan dolayı iyi organize edilmiş klinik ortamlar öğrencilerin kendilerine güven duygularının artmasına ve mesleki kimliklerinin gelişmesine önemli bir destek vermektedir” dedi.
Keçeci, çalıştayda okul-hastane işbirliğine ilişkin sorunları, önerileri birlikte tartışmak, çözümler önermek ve bu çözümler arasından yol gösterici hemşirelik modelini incelemeyi planladıklarını belirterek güzel, verimli bir çalıştay temennisinde bulundu.
Açılış konuşmasının ardından konuşan Sağlık Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Şerif Demir ise çalıştayın, hemşireler adına verimli geçmesi temennisinde bulunarak çalıştaya katılan herkese mesleki hayatlarında başarılar diledi.
Konuşmaların ardından Namık Kemal Üniversitesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Tülin Yıldız, Namık Kemal Üniversitesi’ndeki okul- hastane işbirliği çalışmalarından örnekler verdi. Bilgi ve deneyimlerini katılımcılarla paylaştı.
Sunumun ardından Yrd. Doç. Dr. Tülin Yıldız’a Sağlık Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Şerif Demir tarafından plaket ve hediye verildi.
Sunumlar tamamlandıktan sonra katılımcılar çalışma masalarına geçerek GZFT analizi yapılarak hemşirelik mesleğinin fırsatları tehditleri belirlendi.