İster silahla, ister bıçakla veya herhangi bir aletle olsun öldürmek, yaralamak suç değil mi? Televizyonlar bangır bangır bağırıyor; mesafe, maske, hijyen diye. Ancak televizyonlar kendi söylüyor, kendi dinliyor. Halkın yarısı dinlemiyor.
Hani bir söz vardır; insanoğluna hitap, iyi sözle, iyi sözü anlamayana kötü söz, kötü sözden anlamayanın hakkı da kötektir düşüncesi ile hareket etmez isek kurunun yanında yaş da yanar misali hep yanarız. Bu hastalıktan kurtulamayız. Peki nasıl yapmalı, ben hakim, savcı, hüküm mercii değilim.
Ancak televizyonlarda görüyoruz, dinliyoruz. Kişi korona hastası olduğunu bildiği halde, bile bile ‘ben hasta oldum, siz de olun’ der gibi toplum içine giriyor, herkesi hasta ediyor.
Kim bilir kaç kişi ölecek belli değil, öldürmek ve ölüme sebebiyet verene verilen ceza bu gibilere de verilmelidir. Peki, bu kişilere ne gibi ceza verilecek derseniz hemen gözlem altına alınacak zehirlediği kişilerle beraber tedavi edilecektir.
Bu kişilerin PKK’ dan, teröristlerden ne farkı vardır?
Görünmeyen bu amansız düşmana yardımcı olanlara görünür bir ceza verilmezse sonumuz hiç iyiye gitmez. Allah kendisinin bildiği, biz insanların bilmediği bu hastalıktan bütün insanlık alemini tez günde kurtarsın.
Turan ŞAHİN